Organisaatioiden viestintä koetaan tylsäksi ja jäykäksi, nykyään halutaan nähdä aitoja ihmisiä ja kuulla heidän tarinoitaan. Hiipuva kiinnostus organisaatioiden viestintää kohtaan on viestintäalalla jo tuttu juttu. Sosiaalisen median menestyjät ja perinteisen median aihevalinnat vahvistavat havainnon enimmäkseen todeksi.

Muutokseen on havahduttu myös monissa asiantuntijaorganisaatioissa. Organisaatioviestinnän rinnalle ja ohikin on noussut asiantuntijoiden itsensä tekemä viestintä, jossa he omalla tyylillään ja persoonallaan kertovat ja kommentoivat alansa ajankohtaisia asioita. Muutamilla onnekkailla asiantuntijaviestintä sujuu luonnostaan tai se on opittu yritysten ja erehdysten kautta. Useimmiten hyvä viestintä vaatii kuitenkin viestinnän
ammattilaisten neuvoja ja tukea.

Keski-Suomen liitossa viestintä on olennainen osa jokaisen asiantuntijan työtä. Toimintamme tulosten kannalta ratkaisevaa on, miten hyvin onnistumme innostamaan muita keskisuomalaisia ja saamaan viestimme kuuluviin. Viestintäpäällikön tehtävässäni yritän parhaani mukaan kannustaa työkavereitani viestimään. Eniten hyötyä lienee yksilöllisesti räätälöidyistä pienistä vinkeistä, joita jaan arjessa. Niitä moni osaa jo pyytääkin. Toisinaan tärkeintä on avoin pohdiskelu vaikkapa somen kirjoittamattomien käytössääntöjen kummallisuuksista, ei niinkään neuvo tai ratkaisu. Olen myös pitänyt Twitter-koulutuksia. Aina tilaisuuden tullen muistutan, että minulta saa kysyä viestintäasioista.

Arjen pienistä teoistani huolimatta koen, että työkaverini ansaitsisivat enemmän. Minun työajastani valtaosa uppoaa organisaation nimissä viestimiseen ja sen kehittämiseen. Pieni työyhteisömme on tiivis, ja myös se vaikuttaa mahdollisuuksiini valmentaa muita. Viestintä on yllättävänkin henkilökohtainen asia, ja pahimmillaan tilanne vertautuu siihen, että yrittäisi ohjata perheenjäsenen painonhallintaa tai vaatevalintoja. Ulkopuolinen valmentaja toimii paremmin!

Uskon, että samansuuntaisia ajatuksia pyörittelevät mielessään viestintäpäälliköt myös monissa muissa organisaatioissa. Yksilöllistä viestintävalmennusta ostetaan jo jonkin verran johtohenkilöille, mutta tulevaisuudessa voi olla kysyntää valmennukselle organisaation kaikilla tasoilla.

Ydinviesti-työpajassamme pääset kokeilemaan asiantuntijan viestintävalmentajana toimimista. Tule personal traineriksi tubettajakonkari Ollille, kiertotalousguru Outille tai kulttuuriympäristön puolestapuhuja Liisalle!

Mikä Keski-Suomen liitto?

Keski-Suomen liitto on maakunnan kehittäjä. Keski-Suomen liitto vaikuttaa maakunnan
etujen puolesta, luo verkostoja ja tuo yhteisen keskustelupöydän ääreen mitä erilaisimpia
tahoja. Olemme määritelleet ydintehtäviksemme maakunnan yhteisen kehittämistahdon
muodostamisen, strateginen suunnittelun ja kehittämisen. Pyrimme olemaan monitaitoinen,
osaava ja ennakoiva verkostovaikuttaja. Asiantuntijamme eivät ole viestinnän ammattilaisia,
mutta tarvitsevat kovan luokan viestintätaitoja työssään joka päivä.

 

Twitter: @keskisuomenliit
www.keskisuomi.fi
Tuulia Nieminen
viestintäpäällikkö

Kategoriat: Blogi