Jyväskylän yliopiston viestinnän opiskelijoiden ainejärjestö

Parku ry

Parku ry on Jyväskylän yliopiston viestinnän opiskelijoiden ainejärjestö. Yhdistyksemme tarkoituksena on huolehtia jäsenien edunvalvonnasta sekä tuoda väriä ja vauhtia opiskelija-arkeen. Parkuun voivat kuulua kaikki Jyväskylän yliopistossa viestinnän opintoja suorittavat opiskelijat. Opiskeletpa siis viestintää pää- tai sivuaineena, niin Parkun jäsenyys on mahdollisuus, joka kannattaa hyödyntää!

Parku on sykähdyttänyt viestijöiden elämää jo vuodesta 1980 lähtien. Yhteisöllisyyden vaaliminen on aina ollut toimintamme perusta, jossa aktiivisten jäsenien rooli on keskeinen. Lisäksi pyrimme huolehtimaan, että opintosi sujuvat mahdollisimman mutkattomasti.

Tapahtumatarjonta
Tarjoamme viikoittain sisältöä elämääsi monipuolisten tapahtumien muodossa. Sitsien ja monien muiden bileiden lisäksi järjestämme vuosittain vuosijuhlat. Tyylikäs iltajuhla seuraavan päivän silliaamiaisella höystettynä vie akateemisen arvokkuuden uudelle tasolle. Kaikissa tapahtumissa on aina alkoholiton vaihtoehto, minkä lisäksi erilaiset kulttuuritapahtumat antavat vastapainoa bilettämiseen.

Suurta suosiota nauttivilla yritysvierailuilla otamme puolestaan työelämän pelikenttää haltuun ja kartoitamme erilaisia uravaihtoehtoja. Perinteinen ulkomaan excursio on yksi opiskeluaikojen helmiä, minkä kokeminen on ehdottomasti suositeltavaa. Excursiolla syntyneitä tarinoita muistellaan nimittäin vedet silmissä vielä vuosienkin päästä.

Monipuoliset liikuntatapahtumat vastaavasti herkistävät hikoilemaan kirjojen äärestä. Lajikokeiluiden kautta pääset tutustumaan uusiin liikuntamuotoihin ja viikoittaisella kaikkien viestintätieteilijöiden yhteisellä liikuntavuorolla pääset sukeltamaan pallopelien pyörteisiin. Lisäksi vuosittaisissa jalkapallo- ja sählyturnauksissa urheilujuhlan huuma on käsin kosketeltava.

Edunvalvonta
Parku on kettuna kabineteissa huolehtimassa, että opiskelusi on mahdollisimman sulavaa. Aktiivinen vuorovaikutus Parkun hallituksen ja oppiaineen edustajan kesken mahdollistaa saumattoman yhteistyön opetuksen kehittämisessä. Yhteistyömme ansiosta kurssien sisältöihin ja suoritustapoihin vaikuttaminen monipuolistuu, kun perinteisen kurssipalautteen lisäksi kehitystyötä tehdään saman pöydän ääressä. Lisäksi kuulemme säännöllisesti tilannepäivityksen oppiaineen sekä laitoksen tapahtumista, joista tiedotamme tietenkin jäsenistöä. Samalla opetushenkilökunta pysyy kartalla Parkun ja jäseniemme tuoreimmista kuulumisista. Parku tekee myös yhteistyötä Kieli- ja viestintätieteiden laitoksen kanssa viestinnän opiskelun kehittämiseksi.

Maksamalla 20 euron jäsenmaksun pääset osaksi kaikkea tätä Parkun toimintaa koko opiskeluajaksesi. Jäsenenä voit osallistua myös ainejärjestöä johtavan hallituksen kokouksiin. Innokkaat parkulaiset mahdollistavat toimintamme ja vuosittain vaihtuvassa hallituksessa on loistava tilaisuus kehittää omaa osaamistaan. Tule siis rohkeasti mukaan toimintaan!

 

Tervetuloa ainejärjestöön!