Jyväskylän yliopiston viestinnän opiskelijoiden ainejärjestö

Yrityksille

Parku on täynnä osaamista

Parku ry tekee aktiivista yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa. Viestinnnän opiskelijoiden ainejärjestönä jäsenistömme koostuu laaja-alaisesta tulevaisuuden asiantuntijoiden joukosta, joka on ihanteellinen kohderyhmä lähes organisaatiolle kuin organisaatiolle. Tällä sivulla kuvaamme hieman minkälaista asiantuntijuutta jäsenistöllämme on ja minkälaista yhteistyötä kanssamme voi tehdä.

Parkulaiset -viestinnän ja vuorovaikutuksen asiantuntijat

Parkulaiset ovat aktiivisia ja aikaansaavia tekijöitä, jotka ovat joukkuepelaajia ja kantavat vastuuta leveillä hartioilla. Opinnoissamme keskitymme viestinnän ja vuorovaikutuksen tutkimiseen työelämässä. Kun parkulainen saa käteensä filosofian maisterin paperit viestinnästä, hän on analyyttinen ja uskottava viestinnän ja vuorovaikutuksen asiantuntija.

Osaamisalueemme ytimessä ovat muun muassa:

 • vuorovaikutussuhteet tiimeissä
 • sisäinen vuorovaikutus organisaatioissa, verkostoisssa ja ryhmissä
 • vuorovaikutuksen ja hyvinvoinnin yhteydet
 • argumentointi, vaikuttamaan pyrkivä viestintä
 • vuorovaikutusosaaminen ja sen kehittäminen
 • vuorovaikutuseettisten kysymysten hallitseminen ja huomioiminen työelämässä

Opintojen aikana pääsemme soveltamaan oppimaamme käytännönläheisesti läpi opintopolun. Opintoihimme kuuluu pakollisena työssä oppimisen jakso eli harjoittelu. Tämän lisäksi sekä kandi- että maisterivaiheessa on kurssi, jossa tehdään projektityö ulkopuoliselle toimeksiantajalle. Lisäksi oppiaineessamme kannustetaan vahvasti ulkomaan vaihtoon. Kaiken kaikkiaan opintomme valmistavat parkulaiset monipuolisin eväin työelämään ja olemme valmiina vastaamaan niin kotimaisiin kuin kansainvälisiinkin haasteisiin!

Koska viestinnän ja vuorovaikutuksen asiantuntijan tehtäviä voi toteuttaa todella monipuolisin tavoin, työskentelemme laajasti eri ammattinimikkeiden alla. Tässä muutamia oppiaineemme kokoamia nimikkeitä:

 • Viestintäjohtaja, viestintäpäällikkö, viestintäkoordinaattori,
 • Communication Manager, kehittäjä, viestintäkonsultti, viestintäsuunnittelija
 • Henkilöstöjohtaja, henkilöstön kehittäjä, rekrytointikonsultti
 • Tiedottaja, toimittaja, päätoimittaja, ohjelmapäällikkö, tuottaja,
  verkkotoimittaja
 • Viestintäkouluttaja, koulutuspäällikkö
 • Vuorovaikutuksen asiantuntija, johtaja, toiminnanjohtaja

Yllä mainittujen lisäksi parkulaiset työskentelevät muissa asiantuntijatehtävissä, joissa he yhdistävät viestinnän ja vuorovaikutuksen osaamistaan muiden tieteenalojen osaamiseen. Jos et ole vielä aivan varma, mitä teemme tai miksi meidän asiantuntijuudelle olisi hyötyä yrityksessäsi tai yhteisössäsi, kannattaa lukea vuorovaikutustoimisto Voimiston toimitusjohtajan, Olli Vainion blogikirjoitus sivuiltamme.

 

Heitä idealla!

Mikäli kiinnostuit ja haluaisit tehdä kanssamme yhteistyötä, niin ota rohkeasti yhteyttä! Voit tutustua jo olemassa oleviin yhteistyövaihtoehtoihin täältä.

Virve Honkala
Sidosryhmävastaavat
sidosryhma@parku.fi

Elias Kosonen
Sidosryhmävastaavat
sidosryhma@parku.fi