Jyväskylän yliopiston viestinnän opiskelijoiden ainejärjestö

Tervetuloa, uusi opiskelija!

Hei fuksi!

Hyväksymispäätös Opintopolussa ja viestinnän opinnot edessä? Huikeaa, tervetuloa opiskelemaan viestintää! Seuraavat vuodet tulevat olemaan taatusti upeita ja täynnä unohtumattomia muistoja. Opiskelu ja erityisesti opiskelijaelämä tarjoavat uniikkeja mahdollisuuksia, joista kannattaa nauttia täysillä.

Tiedossa on valtavasti hienoja tapahtumia, uusia ystäviä ja haalarimerkkien ompelemista. Tekemistä löytyy moneen lähtöön ja elämää luentosalien ulkopuolella riittää. Mieli onkin hyvä pitää avoimena ja lähteä rohkeasti tapahtumiin heti ensimmäisistä päivistä alkaen. Kokeilemalla löydät varmasti juuri sinua koukuttavat menot ja meiningit.

Jotta syksyn aloitus olisi sinulle mahdollisimman sujuvaa, käytännönasioita on hyvä ottaa haltuun ennakkoon. Yliopistomaailmaan siirtyminen on kuitenkin omanlaisensa urakka, johon sisältyy paljon uuden opettelua. Kaupunkiin tutustuminen ja opiskelukäytänteiden opettelu vie aikansa. Työmaasi silottamiseksi olemme koonneet tälle sivulle tietopaketin, jonka avulla uuteen arkeen astuminen on toivottavasti mahdollisimman vaivatonta.

Oheisella paketilla otetaan erityisesti opiskelijaelämän ja ainejärjestön arkea haltuun. Materiaalin kahlaaminen antaa sinulle pienen vilauksen siitä värikkäästä elämästä, joka sinua täällä odottaa. Sinun ei tarvitse murehtia tulevasta, sinusta pidetään hyvää huolta ja olemme valmistautuneet tuloosi!

Onnittelut vielä kerran opiskelupaikasta, nähdään syksyllä!

– Parkun hallitusketut

Opiskelijaelämä alkaa nyt, oletko valmis?

Tuutorit
Lukuvuoden ensimmäisen päivän koittaessa pääset tapaamaan heti oppiaineen tuutorit. Tuutorit tulevat huolehtimaan siitä, että pääset ottamaan homman haltuun heti kättelyssä. Voit tutustua vuoden 2020 tuutoreihin, Rurikiin, Venlaan ja Oonaan, lukemalla heidän tervehdyksensä laitoksen sivuilta.

Tervehdyksen yhteydessä on paljon hyödyllisiä linkkejä ja muistilista asioista, jotka on hyvä hoitaa elokuun loppuun mennessä. Koska valtaosa itse opintoihin liittyvistä käytännönasioista on selitetty hyvin Kieli- ja viestintätieteiden laitoksen sivuilla, voimme keskittyä tällä sivulla epämuodollisempiin aiheisiin. Seuraavaksi onkin luonnollista tutustua hieman tarkemmin meihin, Parkuun ja parkulaisiin.

Parku
Opiskelijaelämä on muutakin kuin bilettämistä ja värikkäissä tapahtumissa pyörimistä, mutta vapaa-ajan mahdollisuudet ovat kuitenkin lyömättömät. Näiden tapahtumien mahdollistajia ovat erityisesti ainejärjestöt, jollainen myös Parku on. Mutta mitä ainejärjestö oikeasti tekee? Käy tutustumassa Parkun toimintaan täältä.

Tarkemmat pelimerkit tapahtumatarjonnasta löydät puolestaan tapahtumakalenterista. Kalenteria on hyvä kiikaroida läpi lukuvuoden, sillä sinne päivitetään uusimmat riennot säännöllisesti.

Parkun toimintaa johtaa ainejärjestön hallitus. Hallituslaiset ovat leppoisaa porukkaa, joka haluaa tehdä opiskeluajastasi unohtumatonta. Voit tutustua hallituslaisiin täältä. Hallituslaisia saat aina nykäistä hihasta tai hihkaista perään, jos haluat jutella jostakin opintoihin tai opiskelijaelämään liittyvästä asiasta – tai muuten vaan!

Parkun toiminnasta saa parhaat tehot irti järjestön jäsenenä. Maksamalla 20€ jäsenmaksun saat nauttia Parkun eduista koko opiskeluaikasi! Voit liittyä jäseneksi täältä.

Viestinnän sanasto
On olemassa kaksi viestinnän sanastoa. Toiseen olet saattanut jo kenties tutustua oppiaineen sivuilla. Kuten arvata saattaa, oppiaineen sanasto vilisee varsin teoreettista jargonia, joka tulee kyllä tutuksi syksyn mittaan sinullekin. Kyseinen sanasto ei kuitenkaan avaa viestijän mielenmaisemaa tyhjentävästi, koska käsitteet ovat rajautuneet tieteellisten julkaisuiden suosikkisanoihin. Tämän takia Parku on tehnyt viestinnän sanaston jatko-osan, joka täydentää urbaanin viestijän perustaidot priimaksi.

Viestinnän urbaaniin sanastoon voit tutustua täältä.

Blogi

Nyt kun sanasto on hallussa, voit sukeltaa seuraavaksi Parkun blogin syvyyksiin. Blogissa käsitellään läpi lukuvuoden opiskelijaelämää eri kulmista.  Voit käydä esimerkiksi herkistelemässä Ainon fuksivuoden fiiliksiä täältä.

Vaikka työelämä on vielä lukuisten opiskelijabileiden takana, niin siihen tutustuminen on tarpeellista opiskeluvuosiin katsomatta. Parkun blogissa esitelläänkin työelämää monipuolisilla näkemyksillä. Voit käydä tutustumassa esimerkiksi viestijän roolia työelämässä käsittelevään tekstiin täältä.

Rinkka pakattu!

Noniin, nyt kun tärkeimmät peruspalikat ovat hallussa, on aika ottaa mukava asento ja laittaa kiitorata palamaan. Syksyyn on enää hetki aikaa, kohta mennään!