Jyväskylän yliopiston viestinnän opiskelijoiden ainejärjestö

Tervetuloa, uudet ketut!

Viime päivinä paksut kirjekuoret ovat kolahdelleet uusien kettufuksien postilaatikoihin paperisina tai sähköisessä muodossa. Fiilis on vähän niin kuin olisi saanut hyväksymiskirjeen Tylypahkaan, eikö vain? Joka tapauksessa, lämpimät onnittelut ja tervetulotoivotukset jokaiselle hyväksytylle!

Osa teistä saapunee Jyväskylän ulkopuolelta, osalle taas kaupunki on tuttuakin tutumpi. Puheviestinnän opiskelu lienee kuitenkin kaikille yhtä lailla uutta ja jännittävää! Puheviestintä antaa mielenkiintoisen näkökulman katsoa viestintää ja vuorovaikutusta tieteellisellä, mutta kuitenkin hyvin konkreettisella tavalla. Tähän tieteen ihmeelliseen maailmaan teitä opastavat niin puheviestinnän kuin koko viestintätieteiden laitoksen henkilökunta. Opiskelijaelämään teitä taas luotsaavat mahtavat tutorit Karoliina ja Markus. Mikä Parkun rooli tässä sopassa sitten on?

Parku ry on puheviestinnän opiskelijoiden oma ainejärjestö. Järjestön duunina ei ole luotsata teitä kohti puheviestinnän saloja eli sipulin ydintä, vaan tuoda opiskelun vastapainoksi tukea, turvaa ja ennen kaikkea hauskanpitoa! Parku järkkää jatkuvasti monenlaista tekemistä niin itsenäisesti kuin yhdessä muiden ainejärjestöjen sekä JYYn (Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan) kanssa. Ulkomaan excut (ekskursiot eli vierailut), viikottaiset liikuntavuorot sekä monituiset kulttuuri-iltamat tulevat tutuksi lukuvuoden mittaan! Lokakuussa on tiedossa myös vähän fancympaa meininkiä Parkun 36. vuosijuhlien merkeissä. Niitä odotellessa! Kaiken ilottelun lisäksi Parku tarjoaa apua esimerkiksi sosiaali- ja koulutuspoliittisissa asioissa. Voit tutustua hallituksen kokoonpanoon täällä.

Parkuun voit liittyä vaikka heti! Jäsenmaksu on 20 euroa. Maksun jälkeen jäsenyytesi on voimassa koko opiskeluaikasi, jee! Liittymislomakkeen löydät täältä.

Parasta on, että Parkun toimintaan pääsee mukaan jokainen halukas niin tekemään kuin osallistumaan muiden järjestämiin juttuihin! Joulukuun korvilla valta vaihtuu, jolloin innokkaille luottamustyötä haikaileville on tarjolla mahtava mahdollisuus tulla mukaan hallitukseen. (Psst, ainejärjestötoiminta näyttää tosi hyvältä CV:ssä!)

No, ei kuitenkaan mennä vielä asioiden edelle, vaan nautitaan tästä syksystä yhdessä. Tehdään siitä ikimuistoinen!

Parku ry:n hallituksen puolesta

Laura

Parkun pj

PS. Parkun löydät niin Facebookista, Instagramista (@parkury), Twitteristä (@parkury) kuin Snapchatistakin (@parkury). Näin kesällä meininki on hiljaisempaa kettujen ollessa kesälomilla, mutta syksyllä tahti kiihtyy! Seuraamisiin!

PPS. Jos mietit, mitä ihmettä tämä kaikki puhe ketuista on, vastauksen ihmetykseesi löydät täältä.