Tällä viikolla innokkaat fuksit aloittivat opintonsa perinteisesti kuulemalla yliopisto-opiskelusta infotilaisuuksissa ja tutustumalla toisiinsa illanvietoissa (tervetuloa, teitä on odotettu!). Maanantaina 9.9. mukaan liittyvät vanhemmat konkarit perinteisesti kettuvihkojen ja -karkkien saattelemana. Kului mennyt kesäsi sitten paiskiessa töitä, riippumatossa, kesäopintojen parissa, festareilla, matkustellessa tai mökkilaiturin nokassa, on ihana nähdä jälleen!

Vielä viime viikonloppuna sää tarjoili meille sellaisia poutaisia, lähes helteisiä kelejä, että on jopa vaikeaa uskoa syyskuun saapuneen. Auringonpaisteen myötä onkin leppoisaa toivottaa uusi syksy tervetulleeksi. Tänä vuonna siihen sisältyy myös muutoksen tuulia, sillä laitoksen henkilökunnan rivit ovat järjestäytyneet uudelleen ja Sisu-järjestelmä saa vanhankin ketun tuntemaan itsensä jälleen fuksiksi uudenlaisen opintojen suunnittelun ja kursseille ilmoittautumisen myötä. Onneksi syksyssä on edelleen jotain samaa ja vanhaa, nimittäin erilaiset tapahtumat, juhlat ja vanhat sekä uudet kettukaverit!

Käynnistimme hallituksessa syksyn suunnittelun jo hetki sitten, ja olemme aika fiiliksissä: tulossa on taas yhteisiä tapahtumia parkulaisten, muiden Lingviestien, ystäväainejärjestöjen sekä valtakunnallisten viestinnän alan toimijoiden kanssa! Luvassa on toimintaa moneen makuun esimerkiksi bileiden, asiatapahtumien, kansainvälistymisen, liikunnan, excuilun, juhlien ja hyvinvoinnin muodossa. Tähän lisänä vielä muiden järjestöjen, Jyväskylän yliopiston ja JYY:n monipuolinen tapahtumatarjonta. Ota siis rohkeasti selvää ja tule mukaan aktiviteetteihin, jotka antavat iloa ja voimaa pimeneviin syysiltoihin sekä sopivan breikin opiskelun keskelle. Uusi tai vanha, jo tapahtumissa mukana tai ensi kertaa osallistumassa, olet aina tervetullut mukaan!

Parkun keskeisiä periaatteita ovat olleet ja ovat jatkossakin jäsenten yhteisöllisyyden vaaliminen ja rakentaminen, avoin ilmapiiri, reiluus ja tietenkin jäsenten edunvalvonnasta ja yhdenvertaisuudesta huolehtiminen. Nämä arvot näkyvät kaikessa yhteisessä toiminnassa ja ohjaavat sitä. Parkun punainen, megafoni, parkuhuuto ja laulut symboleina kuuluvat kaikille.

Me hallituslaiset odotamme syksyä jo kuin kettu ulvoo tai haukkuu kuuta nousevaa… what does the fox even say!? Mutta vielä tärkeämpää, onko sinulla ajatuksia, kysymyksiä tai ideoita tulevan suhteen? Muistathan, että jokaista meistä voi nykäistä hihasta kampuksella ja viestiäkin saa laittaa! Koko hallituksen yhteystiedot löydät täältä. Itse hallitustoiminnasta ja hallituspesteistä saat tietoa Parkun somessa syksyn mittaan, sillä uusi hallitus valitaan jälleen marraskuussa 😉

Se on syksy nyt! Tavataan pian!

Hallituksen puolesta,

Minna Selkälä
Parku ry:n hallituksen puheenjohtaja