Moikka parkulaiset!

Tervehdys Ydinviestistä. Kuten olet saattanut jo kuulla, viestinnän ja journalistiikan opiskelijoiden päätapahtumaa varten on perustettu nyt yhdistys, Ydinviesti ry. Ajattelimme seuraavaksi kertoa hieman tarkemmin kuvion taustaa ja tulevaisuutta.

Kaksi kertaa järjestetty Ydinviesti on lyhyestä historiastaan huolimatta saavuttanut oivan suosion viestinnän ja journalistiikan opiskelijoiden keskuudessa. Tapahtuman osallistujapaikat varattiin ensimmäisenä vuonna loppuun alle kuudessa minuutissa ja viime vuonna aika puolitettiin. Ydinviestin tunnelmasta ja ohjelmasta on päässyt nauttimaan jo 200 osallistujaa ja 10 kumppania. Näitä lukuja hienompaa on ollut kuitenkin koko viestijä- ja journalistiyhteisön aktiivisuus ja halukkuus osallistua tapahtuman mahdollistamiseen.

Tarve turvata tapahtuman jatkuvuus ja kehittäminen on kasvanut tasaisesti kahden viime vuoden aikana. Siksi päätimme perustaa yhdistyksen tapahtuman toteuttamisen koordinoimiseksi. Järjestelyn avulla pystymme siirtämään hyvin hiljaista tietoa tiimiltä toiselle sekä osallistamaan entistä paremmin koko viestijä- ja journalistityhteisöä Ydinviestin tekemiseen.

Kehityksestä konkreettisena esimerkkänä on juuri päättynyt projektitiimihaku, joka toteutettiin valtakunnallisena.

Mikä siis muuttuu?

  • Ydinviestiä pääsee tekemään asuitpa missä päin Suomea tahansa!
  • Oma yhdistys turvaa tapahtuman jatkuvuuden ja helpottaa rahoituksen järjestämistä – eli takaa enstistä laadukkaamman tapahtuman!
  • Ydinviesti-tapahtuman järjestämisen lisäksi yhdistys edistää jatkossa alan opiskelijoiden työelämävalmiuksia sekä toimii tiiviissä yhteistyössä ainejärjestöjen sekä ammattijärjestöjen kanssa.

Mikä ei muutu?

  • Ydinviesti – vuoden laadukkain asiatapahtuma –  järjestetään edelleen syksyllä Jyväskylässä
  • Tiivis yhteistyö ja yhteydenpito ainejärjestöjen kanssa säilyy
  • Opiskelijahenkisyys, hassuttelu ja kokeilevuus ovat erottamaton osa Ydinviestiä

Voit lukea tarkemmin Ydinviestistä yhdistyksen uusilta nettisivuilta.

 

Kehitys kehittyy – tapahtuman lisäksi luvassa on myös jatkotyöpajoja 

Sokerina lasin pohjalla on vielä Ydinviestin ulkopuolisten jatkotyöpajojen tekeminen. Pilotoimme marraskuussa Veikkauksen kanssa ensimmäisen jatkotyöpajan. Organisaation viestinnällistä haastetta ratkoi kuuden henkilön tiimi, joka pääsi esittelemään lopputuloksen lopulta Veikkauksen pääkonttorille.

Keski-Suomen liitto on myös halukas tekemään Ydinviestin kanssa jatkotyöpajan, joka toteutetaan nyt maaliskuussa. Avoimen haun kautta valittavat 12 opiskelijaa pääsevät sparraamaan liiton asiantuntijoita tarkemmin määriteltävistä teemoista. Julkaisemme lisätietoja ja avaamme työpajan haun lähiaikoina – pysy siis kuulolla!

Ydinviestin hallituksen puolesta haluammekin toivottaa sinulle, parkulainen, mitä mainiointa kevättä ja toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi Ydinviestiin ensi syksynä. Lisäksi kannustamme sinua hakemaan Keski-Suomen liiton jatkotyöpajaan keväällä. Luvassa on jälleen timanttisia mahdollisuuksia kehittää työelämätaitoja sekä laajentaa omia ammatillisia verkostoja.

 

Ydinviestiterkuin,
Aapeli Tourunen & Sakari Siilin
Puheenjohtaja & varapuheenjohtaja