Ydinviesti

Huh, olihan ralli! Kautta aikain ensimmäinen viestinnän ja journalistiikan opiskelijoiden päätapahtuma Ydinviesti tyhjensi pajatson perjantaina 24.11.. Villa Jääskelään saapuneet 100 opiskelijaa sekä useat yhteistyökumppanit työskentelivät erittäin yhteisöllisessä ja lämpimässä ilmapiirissä case-tehtävien parissa.

Ydinviesti -työelämätaitojen ja yhteisöllisyyden rakentajana
Ydinviestin keskiössä oli koota valtakunnallisesti viestinnän ja journalistiikan opiskelijat samaan paikkaan. Ajatus tämänkaltaisesta tapahtumasta on hautunut jo pitkään ammattiliittomme Viesti ry:n ja ammatillisen järjestömme ProCom ry:n ideapajoissa. Viimein tänä keväänä Imagon puheenjohtaja Aapeli Tourunen päätti kasata tiimin tätä viestijätapahtumaa toteuttamaan. Mukaan tekijöiksi projektiin tulivat Imagon lisäksi Parku ja Lööppi.

Ydinviestistä muotoitui lopulta raikas sekoitus perinteisempiä keynote-puheita ja trendikästä työpajatyösketentelyä. Ydinviestin runko koostui Sunnuntaisuomalaisen tuottaja Ville Grahnin avauspuheenvuorosta, jota seurasi Ellun Kanojen viestinnän tekijä Eeva Lehtimäen ajatuksia herättelevä puheenvuoro viestinnän ja median rooleista yhteiskunnassa sekä siitä, mitä yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia journalismilla ja viestinnällä on.

Puheenvuorojen jälkeen osallistujat jakautuivat viiteen työpajaan. Työpajojen teemat olivat:

-Uuden tuotteen monikanavainen lanseeraus (pääyhteistyökumppani Kokemuksia.fi yhdessä Voimiston kanssa)
– Vastuullisuusviestintä (Kemianteollisuus ry)
– Vakuutuslääkäri-keskustelun monipuolistaminen (Finanssiala ry)
– Mediaseksikäs maakuntauudistus (Keski-Suomen Liitto)
– Työnantajamielikuvan rakentaminen (Zeeland Family)

Tiivis kolmen tunnin työskentely huipentui ideoiden esittelyyn muulle osallistujayleisölle.

työpaja

Ei pelkkää sykkimistä
Työpajoissa ahkeroinnin jälkeen Ydinviestin nohevat osallistujat ja yhteistyökumppanit pääsivät nauttimaan ansaitusti herkullista päivällistä. Vaikka päivä oli ollut monelle pitkä, niin puheensorina oli edelleen päivällisen aikana vilkasta. Oli helppo huomata, että paikalla oli viestijöitä, joilla oli sana hallussa ja hyvä meininki. Innostuneisuus, energisyys ja vireytyneisyys olivat selkeästi päivän ykkösadjektiiveja, joilla kuvata ilmapiiriä Villa Jääskelässä.

Päivällisen jälkeen päästettiin jälleen viestijät irti, kun sauna- ja paljuosasto avautuivat. Päivän lennokkaimmat tarinat ja kokemukset lähtivät kiertoon samaa tahtia kuin löylyä iskettiin kiukaalle ja palju täyttyi ihmisistä. Hymy oli herkässä ja irrottelu sallittu!

Yhteisöllisyys päivän ydinviestinä
Kaikesta kovasta vauhdista huolimatta Ydinviestin kokemuksen voisi kiteyttää sanaan yhteisöllisyys. Ydinviestissä oli paikalla osallistujia kaiken kaikkiaan seitsemästä ainejärjestöstä neljästä eri kaupungista. Osallistujien opintovuodet vaihtelivat fuksisyksystä gradukammion syvyyksiin. Tämä värikäs joukko oli kuitenkin jo päivän ensimmäisistä hetkistä lähtien kuin yhtä perhettä. Ydinviesti oli täynnä avointa vuorovaikutusta, yhteistyötä ja toisten huomioimista

Työpajoissa kokemus ja into olivat erottomattomia pareja eikä omaa opiskelutaustaa tarvinut selvitellä kenellekään. Tärkeintä oli halu oppia yhdessä ja työskennellä tiiminä mielenkiintoisten case-tehtävien parissa. Kenties juuri monipuolisten taustojen ansiosta työpajojen lopputulokset olivat lyhyeen työskentelyaikaan suhteutettuna erittäin monipuolisia ja sisältörikkaita. Ainakin yhteistyökumppaneiden palautteen perustaalla näin uskaltaa todeta.

Ydinviestistä perinne
Koko prosessi Ydinviestin lanseeraamisesta itse tapahtumaan osoitti, että kyseessä ei ole tähdenlento. Konseptille on selkeästi tarvetta ja se yhdistää mainiosti valtakunnallista viestijäyhteisöä. Tämän takia kannattaa pysyä taajuuksilla ja seurata Parkun, Imagon ja Lööpin somea. Tänä vuonna paikat menivät loppuun 6 minuutissa, odotukset ensi vuotta kohtaan ovat vähintääkin yhtä korkealla!

Ydintiimi

Kuvat: Jani Rutanen