Jyväskylän yliopiston viestinnän opiskelijoiden ainejärjestö

Workshopit syventävät viestijöiden ammatillista osaamista

Parku jatkaa aktiivisesti työelämätaitojen kehittämismahdollisuuksien tarjoamista. Viime viikolla kettuperheen jäsenet syventyivät tiedotteen tekemisen saloihin, kun taas tällä viikolla workshopissa pureudutaan koulutuksen tekemisen ytimeen.

Parkun sidosryhmävastaava Jessica Hurme on innoissaan käsillä olevista koulutuksista.

Ensimmäinen workshop oli todella hyvä ja runsaat etäkatselumahdollisuuksia koskeneet pyynnöt viestivät mielenkiinnosta workshopeja kohtaan. Lisäksi osallistujamäärän kasvu edellisiin workshopeihin nähden antaa virtaa näiden tapahtumien tekemiseen.

Vuoden ensimmäinen workshop olikin hyvä sekoitus uutta ja vanhaa. ”Kuinka tehdä tiedote?” -workshop oli kettuperheen oman kasvatin, viestintäyrittäjä Olli Vainion (Voimisto Oy) käsialaa. Samalla tilaisuudessa kokeiltiin ensimmäistä kertaa livelähetystä Facebook-streamin kautta.

Tiiviissä 90 minuutin vedossa käsiteltiin hyvän tiedotteen perusteita ja pohdittiin yhdessä tiedotteiden vaikuttavuutta. Rautalankaa väännettiin sulavasti case-esimerkkien avulla suoriksi. Workshop saavuttikin paljon kiitosta.

Sisältö oli mielenkiintoinen ja Olli veti hienon setin. Paikalle oli saapunut tosi mukavasti puhiksia ja etäkatsojien runsas lukumäärä lämmittää meidän järjestäjien mieliä, Jessica kiittelee.

Seuraavaksi Jessica haluaa kääntää katseet jo huomiseen (21.2). Silloin vuorossa on asiaa koulutuksen tekemisen perusteista, kun Karoliina Hiltunen yhteisöviestinnältä pitää ”Sinustako kouluttaja?” -workshopin. Odotukset tulevaa tiistaita kohtaan ovat korkealla.

Uskon ja toivon, että kouluttaja-workshop innostaa ja inspiroi jälleen voimakkaasti osallistujia. Tiedossa on käytännönläheistä työelämätaitojen kehittämistä. Uskon jokaisen viestijän hyötyvän näistä taidoista, joita Karoliinan johdolla tullaan käsittelemään, Jessica pohtii.

 

Kouluttaja-workshopin opit tulevat olemaan varmasti hyödyllisiä jokaiselle viestijälle työelämässä. Yhtäläisesti workshop antaa myös eväitä jo opiskeluajalle esimerkiksi esitelmien pitämiseen.

Workshopissa käsitellään aiheita (yleisesti) kenties erilaisesta, käytännönläheisemmästä näkökulmasta kuin luennoilla. Näin opinnot ja osallistuminen workshopeihin täydentävät sujuvasti toisiaan.

 

Parku haluaakin kehittää workshopien konseptia eteenpäin, sillä niiden tarpeellisuus on tunnistettu. Ne toimivat hyvänä foorumina kehittää yhdessä jokaisen omaa ammatillista osaamista ja ammatti-identiteettiä. Siksi workshopeja halutaan hioa entistä paremmiksi.

Toivoisin, että puhikset antaisivat palautetta jo toteutuneista workshopeista, ja ehdottaisivat myös itseään kiinnostavia teemoja uusien tapahtumien aiheiksi. Haluamme Telman (toinen sidosryhmävastaava) kanssa kehittää konseptia paremmaksi koskien niin käytännönjärjestelyitä kuin sisältöjä, Jessica sanoi.

”Sinustako kouluttaja?”-workshop järjestetään nyt tiistaina 21.2. klo 16:00-19:00 Agoralla ja tilaisuus on avoin kaikille Parkun jäsenille. Workshopista on tulossa mahdollisesti myös livelähetys tai tallenne etäkatsojia palvelemaan.