Jyväskylän yliopiston viestinnän opiskelijoiden ainejärjestö

Viestijät vahvistivat osaamistaan YLE-exculla

Viestijät laittoivat jälleen karavaanin kasaan, ja suuntasivat Helsinkiin excursiolle. Vierailukohteeksi oli valikoitunut kenties Suomen tämän hetken puhutuin organisaatio, YLE. Excursio sisälsi vierailun sekä YLE:n toimituksessa että Uutisvuodon kuvauksissa. Lisäksi kaksipäiväisen reissun aikana ehdittiin viettää rennosti iltaa Medialaisten kanssa.

Parkun sidosryhmävastaavat Jessica Hurme ja Telma Kinnunen hehkuttivat excua tuoreeltaan: ”Erittäin positiiviset fiilikset! Kuulimme todella avoimia kertomuksia Yleläisten työstä ja alan tuoreimmista trendeistä.”

”YLE:n Kioski-ohjelman juontaja, Matti Riitakorpi kertoi todella mielenkiintoisia huomioita media-alasta. Matti korosti videoiden roolin jatkuvaa kasvamista alalla. Erityisesti nuorten puhuttelemisessa videot ovat merkittävässä roolissa. Lisäksi nuorille suunnattuihin sisältöihin täytyy löytää uusia, tuoreita näkökulmia.” Jessica kokosi vierailun antia.

Excursio tarjosi jälleen ajatuksia tulevaan. Jokaiselle Puhikselle kertyi takataskuun taatusti useampia vinkkejä työelämää varten.

”Ei pidä pelätä muutosta, vaan on mukauduttava kehitykseen ja opiskella uusia taitoja tarvittaessa. Median ja uutisten seuraamisen merkitys tuli myös hyvin esille excun aikana; maailman menon ja sen nykytilan hahmottaminen saattaa olla jopa ratkaisevan tärkeää työelämässä.” Telma tiivisti.

”Lisäksi sisällöntuotannon ja kirjoittamisen taitojen tärkeys jäi vahvasti mieleen.” Jessica täydensi.

YLE-vierailu oli monelle matkaan lähteneelle Puhikselle myös kurkistus ennestään tuntemattoman maailman kulissien taakse. Kierros puvustamoon ja studioihin antoi kokonaisvaltaisen kuvan Yleisradion toiminnasta.

”Oli todella mielenkiintoista nähdä, kuinka ohjelmia tehdään. Lisäksi vierailulla tuli näkyväksi se valtava taustatyön määrä, joka tehdään yhtä radio- ja televisio-ohjelmaa kohden.” neljännen vuoden Puhis Anni Laine kuvasi tunnelmiaan.

Kulissien ja Yleläisten tapaamisen lisäksi exculla päästiin osallistumaan itse ohjelman tekemiseen. Matkaan lähteneet viestijät valloittivat Uutisvuodon kuvauksien yleisölehterit studioyleisönä. Viestinnän ja vuorovaikutuksen tuleville asiantuntijoille kuvaukset tarjosivat oivallisen tilaisuuden havainnoida kuvauksien vuorovaikutusta.

” Uutisvuodon kuvauksissa oli mielenkiintoista nähdä, kuinka suuri merkitys yleisöllä on vieraiden rentoutumisen kannalta. Koska vieraat eivät ole välttämättä viestinnän tai kameran edessä esiintymisen ammattilaisia, yleisön eläminen ohjelman mukana auttaa luomaan levollisuuden tunnetta studioon.” Anni analysoi.

Kaksipäiväinen excursio sisälsi myös iltaohjelmaa Parkun yhteistyöainejärjestö Media ry:n kanssa. Ohjelma sai kehuja niin osallistujilta kuin järjestäjiltäkin. Analyyttiset sidosryhmävastaavat huomasivat kehitysehdotuksiakin tulevaa varten.

”Illanvietto Medialaisten kanssa oli oikein antoisaa ja se tarjosi mainion verkostoitumismahdollisuuden viestijöiden kesken. Toisaalta seuraavalla kerralla kahden päivän mittaisen excursion aikana olisi hyvä olla kaksi eri organisaatiota, joissa vieraillaan. Näin saamme monipuolisuutta ohjelmaan. ” Jessica tiivisti.

Kaiken kaikkiaan excursio kokosi jälleen hyvin yhteen Puhiksia eri vuosikursseilta. Tunnelma oli rento ja fiilis korkealla. Parku jatkaakin aktiivisesti työelämälähtöisten tapahtumien järjestämistä. Pysy taajuuksilla!