Jyväskylän yliopiston viestinnän opiskelijoiden ainejärjestö

Hallituksen tervehdys kaikille ketuille

Aurinkoinen tervehdys, sinä uusi tai vanha kettu!

Lämpöinen ja aurinkoinen kesä on vaihtumassa raikkaaseen syysilmaan ja lehtien väriloistoon. Ehkä olet juuri hyvästellyt kesätyöpaikkasi työporukan, purkanut muuttokuormaa uudessa kodissasi tai nauttinut viimeisistä lomapäivistäsi. Hait ehkä juuri uuden lukuvuosikalenterin Harjun Paperista tai shoppailit uusia kursseja Korpin syövereistä. Tai ehkäpä heräät vasta tämän kirjoituksen myötä siihen, että kohta on aika taas napostella kettukarkkeja lukukauden aloittavassa infossa ja sen jälkeen orientoitua kurssitehtäviin ja tehdä tiedonhakua JYKDOKista (tämä on ihan ok!).

Tänään maanantaina fuksit kirmaavat innokkaina kampukselle, ja viikon päästä seuraan liittyvät myös muut opiskelijat. Uusi lukuvuosi on alkamassa, ja samalla myös Parkun toimintarattaat alkavat jälleen pyöriä nopeammin. Lukukausi tuo kaikenlaista tullessaan: bileitä, asiatapahtumia, illanistujaisia, kulttuuria, ympäristöasioita, liikuntaa ja excuilua. Tapahtumia tehdään sekä kettuporukan kesken, yhdessä laitoksen (kohta kuulutaan Lingviesteihin, siitä myöhemmin lisää!) ja yliopiston muiden ainejärjestöjen kanssa sekä myös valtakunnallisesti muiden viestinnän alan opiskelijoiden ja toimijoiden kanssa. Lisäksi Parku aikoo ottaa aktiivisesti osaa myös muiden järjestämiin tapahtumiin ja kannustaa jäsenistöään löytämään yliopiston ja koko Jyväskylän monipuolisesta valikoimasta itselle sopivia aktiviteetteja.

Kuten aikaisemminkin, Parkun toiminnassa keskeisenä vaalitaan yhteisöllisyyttä, avointa ja tervetullutta ilmapiiriä, tasa-arvoa ja reiluutta, jäsenistön hyvinvoinnista ja eduista huolehtimista sekä yhteiseksi muodostuneita symboleita ja perinteitä, kuten huutoa, megafonia, kettua, Parkun punaista ja omia sitsilauluja. Nämä arvot ja asiat näkyvät sekä tapahtumissa että yleisessä ilmapiirissä ja toiminnassa. Kaikki ovat tervetulleita mukaan, oli toiminta sitten ennestään tuttua tai aivan uutta. Yhteisömme on tiivis, mutta vastaanottavainen. Tavoitteena on, että kaikki saisivat Parkusta irti jotain omien mieltymysten ja mielenkiinnon kohteiden mukaan. Opiskelijaelämästähän voi nauttia monilla eri tavoilla.

Näiden ajatusten myötä pistäkäämme haalarit jalkaan ja tallatkaamme kohti uusia opintoja sekä opiskelijaelämän mukanaan tuomia kokemuksia ja elämyksiä. Meillä on hallituksessa jo ajatuksia tulevan syksyn toiminnasta, mutta haluamme kuulla myös sinun, Parkun jäsenen, toiveita ja odotuksia tälle syksylle. Heitähän meitä siis viestillä tai tulethan juttusille kampuksella törmätessä. Voit jakaa mietteesi kenen tahansa hallituslaisen kanssa (tsekkaa meidät täältä). Haluamme kuulla, mitä ajattelet Parkusta, yliopistosta tai vaikkapa elämästä ylipäänsä! Ja kun Parkun toiminta alkaa innostamaan ihan kunnolla, niin uusi hallitus valitaan lukukauden loppupuolella… 😉

Aurinkoista syyskuun alkua kaikille, tavataan pian!

Hallituksen puolesta,

Elina
Parkun hallituksen puheenjohtaja

PSST! Yksi menovinkki: lukukauden, tai oikeastaan koko lukuvuoden, kruunaa marraskuun lopulla vietettävät Parkun 38. vuosijuhlat. Silloin Parkua juhlistetaan Solo Sokos Hotel Paviljongin tunnelmallisessa ravintolassa hyvässä seurassa herkullista ruokaa ja juomaa nauttien. Merkitsehän päivämäärä 17.11.2018 nyt jo kalenteriisi, niin varmistat pääseväsi osaksi vuoden ikimuistoisimpaan iltaan!