Jyväskylän yliopiston viestinnän opiskelijoiden ainejärjestö

Ajatuksia Parkun ystäväpaloilta

Mikä ihmeen Ystäväpalat? No rennolla hengailulla ja maailman parhaimmilla mokka- ja porkkanakakkupaloilla höystetty Parkun jäsenistölle suunnattu tapahtuma tietenkin!

Ystäväpalat jatkoivat viime syksynä aloitettua “Parkupalat”-perinnettä, jossa ollaan käsitelty eri teemoja, kuten Parkun kehittämistä ja hallitustoimintaa. Tällä kertaa halusimme kuitenkin pitää kepeän yhdessäolon tapahtuman punaisena lankana ja antaa ystävänpäiväteeman siivittää tapahtumaa visailujen ja pelien merkeissä. Palat ja loistava meininki ovat joka kerta houkutelleet parkulaisia mukaan sankoin joukoin, niin myös tällä kertaa!

Minä, Parkun kulttuurivastaava sekä rakkaan ainejärjestömme koulutus- ja sosiaalipoliittinen vastaava Anju halusimme järjestää parkulaisille jotain esteetöntä, matalan kynnyksen ohjelmaa. Tavoitteenamme oli saada porukkaan mukaan mahdollisimman paljon jäsenistöä yli vuosikurssirajojen. Ylpeänä voinkin sanoa, että tavoitteessa onnistuttiin. Saimme paikalle myös yhden tsekkiläisen – ei ehkä puhdasverinen parkulainen, mutta tämän illan jälkeen vähintäänkin parkunmielinen!

Pelien ja jutustelun lomassa oli välillä niin hauskaa, että happi tuntui loppuvan. Hapenpuute saattoi johtua myös KOAS Heikinsillan pienestä kerhotilasta, jota ei varmaankaan ole suunniteltu yli kahdellekymmenelle ihmiselle. Joka tapauksessa tunnelma oli tiivis ja parkulaiset osallistuivat innokkaasti suunnittelemiimme aktiviteetteihin! Ilmassa saattoi enteillä myös pientä kilpailuhenkisyyttä.

Joskus yliopisto-opiskelu saattaa olla muiden asioiden ohella melkoista puurtamista ja stressin alaisena saattaa vetäytyä omiin oloihinsa. Välillä on kuitenkin ihan paikallaan siirtää huolet syrjään ja kokoontua meidän mahtavan kettujengin voimin. Tässäpä tiivistettynä Ystäväpalat.

Kummasti sitä taas hymyilyttää.