Ydinviesti

Ydinviesti

Viestinnän ja journalistiikan opiskelijoiden vuoden päätapahtuma Ydinviesti kokoaa alamme innostuneimmat ja osaavimmat tekijät yhteen. Ydinviestissä keskitytään oman ammatillisen osaamisen kehittämiseen, urapolkujen kartoittamiseen ja yhdessä viihtymiseen.

Mikä on Ydinviesti?
Ydinviestissä 100 viestinnän ja journalistiikan opiskelijaa kokoontuu Jyväskylään työskentelemään monitieteellisissä tiimeissä case-tehtävien parissa. Yhteistyökumppaneiden tarjoamat tehtävät edustavat työelämän kuuminta kärkeä ja puhuttelevat ajankohtaisuudellaan. Lisäksi Ydinviestissä kuullaan mielenkiintoisien henkilöiden tarinoita viestinnän ja median pelikentiltä.

Ydinviestin keskiössä on vuorovaikutus kaikkien osallistujien kesken. Kyse on tulevaisuuden ja tämän hetken kovimpien asiantuntijoiden kohtaamispaikasta, jossa luodaan jopa elämänmittaisia suhteita. Osaamista ja ymmärrystä kehitetään yhdessä oppien ja oivaltaen. Ydinviestissä ei katsota opintovuosiin vaan haluun heittäytyä oman osaamisen syventämiseen!

Miksi organisaatiosi kannattaa olla mukana Ydinviestissä?
Tulevaisuuden asiantuntijoiden ja tuoreen näkemyksen takia. Jo tällä hetkellä kysyntä juuri sinun organisaatioon sopivista tekijöistä on suuri. Tarvitaan kovaa substanssiosaamista ja työyhteisöön sopivaa viestijää. Tulevaisuudessa sopivien työntekijöiden löytäminen on entistä merkityksellisempää, sillä nyt valmistuvat asiantuntijat valitsevat työyhteisöjään eri periaatteilla kuin edelliset sukupolvet. Ydinviestiin osallistumalla tavoitat tehokkaasti kaikki Suomen viestinnän ja journalistiikan opiskelijat.

Yhteistyö Ydinviestin kanssa on laajaa eikä rajoitu vain tapahtumapäivään, vaan saat laajempaa lisäarvoa. Tapahtuma näkyy nimittäin läpi syksyn ainejärjestöjen viestintäkanavissa ja uusia yhteistyömahdollisuuksia kehitetään jatkuvasti.

Yhteistyökumppanina pääset vaikuttamaan tapahtuman sisältöön suunnittelemalla työpajan yhdessä järjestäjien kanssa. Näin työpaja on mahdollisimman kiinnostava ja hyödyllinen sekä organisaatiollesi että osallistujille. Voit saada täysin boksin ulkopuolisia ideoita, joita et saa mistään muualla!

Ei ole myöskään täysin hihasta ravistettua, että mielenkiintoinen työpaja saa esimerkiksi graduideat lentoon tapahtuman antia sulatellessa. Lisäksi hyvä vaikutus työpajassa voi herättää kiinnostuksen harjoitteluun sinun organisaatiossasi. Ydinviestissä kaikki on mahdollista, joten ota rohkeasti yhteyttä!

Katso viime vuoden yhteistyökumppanien kokemuksia videolta:

Voit myös lukea viime vuoden yhteistyökumppanimme Voimiston kokemuksia täältä.

Ydinviestin lyhyt oppimäärä
Ensimäinen Ydinviesti järjestettiin marraskuussa 2017. Konseptin taustalla oli ammattijärjestömme Viesti ry:n ja viestinnän ammattilaisten verkosto ProCom ry:n pitkään hautunut ajatus viestinnän ja journalistiikan tulevaisuuden asiantuntijoiden valtakunnallisesta kohtaamispaikasta. Viimein keväällä 2017 viestinnän johtamisen ainejärjestö Imago ry:n sen hetken puheenjohtaja Aapeli Tourunen tarttui ideaan ja kasasi itselleen tiimin, jossa olivat edustettuina Imagon lisäksi Parku ja Lööppi. Tämä “Ydintiimi” nappasi tehtävästä kaksin käsin kiinni ja lähti konseptoimaan Ydinviestiä.

Sateisesta kesästä huolimatta Ydintiimissä hikoiltiin läpi kesän  ja lopulta syksyn koittaessa Ydinviesti oli valmis julkistettavaksi fukseille ja koko viestijäyhteisölle. Selkeästi hikoilu kannatti, sillä julkistamisen jälkeen kampuksilla alkoi valtakunnallinen supina Ydinviestin paljuista ja puhujista sekä työpajojen teemoista.

Hiki ei ehtinyt kuivua syksyn edetessä, vaan hyvät alkulämmöt olivat tarpeen, kun ilmoittautuminen avautui. Kaikki tarjolla olleet 100 paikkaa myytiin loppuun alle 6 minuutissa!

Ilmoittautumisessa sykkiminen kannatti. Idyllisessä Villa Jääskelässä olivat puitteet kohdillaan ja tapahtuman sisältö jatkoi hioutumistaan viimeiseen asti. Työpajojen sisältöjä viilattiin tiiviissä yhteistyössä kaikkien yhteistyökumppaneiden kanssa. Lopulta kasatut kombot viihdyttivät monipuolisuudellaan ja opettivat uutuudellaan.

Tiivistä työpajatyöskentelyä tasoittaakseen Ydintiimi oli järjestänyt loppuillaksi kevyempää ohjelmaa illallisen merkeissä. Buffet-pöydän herkkujen nauttimisen jälkeen Ydinviesti-joukko sai siirtyä viimeistelemään kokemuksensa sauna- ja paljuosastolle. Pitkästä päivästä huolimatta porinaa riitti ja uusia tuttavuuksia syntyi ja vanhat syvenivät. Vaihde oli vapaalla!

Saatu palaute niin osallistujilta kuin yhteistyökumppaneilta oli erinomaista. Tämän johdosta Ydinviesti tullaan järjestämään myös seuraavana vuonna. Viestinnän päätapahtuma on tulossa jälleen, ole valmis!

 

Markus Puoskari
Sidosryhmävastaava
sidosryhma(at)parku.fi