Parku excuilee Amsterdamissa

Loma, hyvä jengi kasassa ja kohteena keväinen Amsterdam. Melkoisen hyvät lähtökohdat exculle, vai mitä? Parkun lukuvuoden 2017-2018 excursio suuntautui Alankomaiden kiehtovaan pääkaupunkiin Amsterdamiin, missä ehdittiin nähdä ja kokea kaikenlaista.  

Matkaan lähdettiin excuhenkisesti yöllä: maanantainen bussimatka Jyväskylästä johdatti reissaajat Helsinkiin jo ennen kukonlaulua ja lennolle kohti Amsterdamia lähdettiin aamupäivällä. Hollantiin ketut laskivat tassunsa jo puoliltapäivin ja seikkailu oli valmis alkamaan.

 

Hotelliin kirjauduttuamme olikin aika suunnata ruoan hakuun: vaihdoehdoiksi valikoituivat urbaanit burgerit ja vegaaninen mättö.

  

Syömisen ja kaupunkiin tutustumiseen jälkeen oli hyvä vetäytyä keräämään voimia tulevaa päivää ja ensimmäistä excukohdetta varten!

Ensimmäisenä vierailukohteena matkallamme oli Desmet Studio’s, jossa tehtiin Alankomaiden tv-kanaville ohjelmia esimerkiksi Temptation Island Talk Show’ta. Studio tuotti myös radio-ohjelmia ja nettilähetyksiä.

Excukohteiden välissä oli aikaa tutustua myös paikalliseen kulttuuriin. Reissulaisille tulivatkin tutuksi esim. Vincent Van Goghin teokset ja kansallismuseo.

Seuraava vierailupäivä tarjosi aurinkoa ja keväistä tunnelmaa ja fiilis oli porukalla ylimmillään. Mainio sää tarjosi mukavan mahdollisuuden katsastella paikallisia kanaaleista tunnettuja maisemia.

Toinen vierailukohde oli Meijer & Waltersin viestintätoimisto. Excuporukkamme sai siellä oppia muun muassa brändäyksestä ja verkkosivujen suunnittelusta.

 

Kolmas vierailukohteemme tarjosi hienot puitteet: KesselsKramerin viestintätoimisto sijaitsi nimittäin vanhassa kirkossa. Tämä vierailu antoi viestijöillemme tietoa muun muassa markkinoinnista.

Reissu huipennettiin eksoottisissa merkeissä eritrealais-etiopialaisessa ravintolassa. Erikoisuutena näin länsimaalaisesta näkökulmasta oli se, että ruoka syötiin käsin isolta yhteiseltä lautaselta, joka jaettiin pöytäkunnan kesken.

 

Lopulta mielenkiintoisen viikon jälkeen oli kuitenkin aika suunnata takaisin Suomeen. Kotimatkalla tavattiin Nukkumattia sekä kerrattiin reissun kohokohtia.